Jeg er veldig glad i romaner, det er ikke det…

Jeg setter umåtelig stor pris på en god roman, men jeg setter ofte enda større pris på ei god faktabok. En skikkelig stor og tykk sak, med liten skrift, to kolonner med tettskrevet tekst og masse bilder og illustrasjoner. Legg til noen ligninger og et par flotte grafer, og lykken er komplett for en nerd som meg.

Og intet tema er for smalt, tydeligvis. For sist jeg var innom bokhandelen på jobb (det er ikke så mange frynsegoder i universitetssektoren, men de vi har er innmari gode!) for å kjøpe nye batterier til kalkulatoren min plukket jeg med meg denne lille saken: «Planter i Trondheim gjennom tusen år».

Ikke noe jeg sluker fra perm til perm nei, men alldeles perfekt til å kose seg med i sofakroken en kald novemberkveld. Boka er laget av Norsk Botanisk Forenings Trøndelagsavdeling, som medlemmenes hilsen til Trondheim ved tusenårsskiftet. Den favner som tittelen tilsier et helt millenium, intet mindre, fra aldersbestemmelse av tømmer fra Olav Tryggvasons tid til planter i Bymarka i dag. Fine bilder, velskrevet tekst og mer enn nok fakta til at man føler at man virkelig lærer noe. I kveld har jeg lest litt om dendroknologi, hvor man ved hjelp av trærs årringer kan bestemme nøyaktig hvilket år et tre ble felt og om de ulike myrtypene i Bymarka. Noe som både er morsomt og interessant og som bevæpner meg med enda flere faktaopplysninger jeg kan dele med mann og barn på markaturer framover, enten de vil eller ikke!

Og selvfølgelig er et eget lite kapittel tilegnet Høgskoleparken ved NTNU, her representert ved både Realfagbygget (som jeg sitter like i nærheten av) og ærverdige Hovedbygget.

Reklamer

4 kommentarer

Filed under Hyllemeter

4 responses to “Jeg er veldig glad i romaner, det er ikke det…

  1. Akk så fine, snøfrie bilder.

    Jeg liker også faktabøker – om katter, menneskehjernen eller som konkret svar på noe jeg lurer på.
    – forøvring har jeg beksvarte tomler og bør holde meg unna alt med stilk – også i bokform -)

  2. Jeg har kommet frem til at hvis det er godt skrevet så kan man egentlig lese om hva som helst, noen forfattere kan fenge med virkelig små og rare tema. Ikke at planter er rart da, men du skjønner hva jeg mener…

    Jeg liker det hovedbygget på NTNU. Jeg var der på et møte i februar og synes bygning var grandios, men sleit litt i de glatte og isete nedoverbakkene foran bygningen da jeg skulle inn til sentrum etterpå (butikksentrum altså).

  3. hei kjære bloggvenn – det ligger en award til deg på siden min.

  4. Hei 🙂 Ser det er noen som har vært her før meg, men jeg har også en award liggende til deg fordi jeg digger bloggen din.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s